Video produkcija

Video snimak je najsnažniji oblik promocije, jednostavno zato što širokoj publici prenosi poruku u interaktivnom mixu zvuka,slike i pokreta.
Simone Production Studio pruža profesionalne usluge izrade svih vrsta video formata. Od kratkih televizijskih spotova, preko reklamnih filmova, DVD prezentacija do izrade 2D i 3D animacije kao i 3D modelovanja karaktera i arhitektonskih objekata. Naše usluge su namenjene direktnim klijentima ali vrlo često kao podizvođači opslužujemo i Advertising agencije.

Naš produkcioni tim poseduje svu potrebnu tehniku za snimanje na terenu kao i tehniku za montažu i postprodukciju. Naš pristup je da sve vreme tokom procesa produkcije imamo komunikaciju s klijentom.
Nakon dogovora o izradi promotivnog materijala izrađujemo predračun, tako da tačno znate koliko će Vaš projekat koštati i šta dobijate za svoj novac. Zatim izrađujemo scenario prateći Vaše želje kombinovane sa našim iskustvom i znanjem u izradi videa.

Scenarista, reditelj, snimatelj i montažer zajedno prate proces izrade materijala od početka do kraja. Sve vreme blisko sarađujemo s vama zbog želje da se Vaša poruka ne izgubi u kreativnom procesu izrade. Naš cilj je da izradimo materijal koji neće pokvariti Vašu viziju, već će je dodatno oplemeniti.

Za razliku od ostalih načina komunikacije Video snažno dopire do Vaših klijenata, potencijalnih kupaca, poslovnih partnera i zaposlenih. S današnjim mogućnostima prikazivanja Video poruka na Webu, interaktivnom CD-e i DVD-e, pravo je vreme da iskoristite snagu Video prezentacije da radi za Vas.

Profesionalno izrađen promotivni materijal može znatno poboljšati imidž Vaše kompanije. Takav materijal Vam omogućava da prikažete svoj proizvod u okruženju za koji je i namenjen. Možete ga upotrebiti kao Video trening za novo osoblje, kao Video prezentaciju kompanije ili kao Video spot koji predstavlja Vaš proizvod ili uslugu najširem auditorijumu preko Tv ekrana.

3D animacija

3d animacija je proces animiranja gotovih 3d modela. Pre početka izrade 3d animacije potrebno je pripremiti scenu, na koju se postavljaju pripremljeni 3d modeli. Složenost animacije se povećava sa brojem različitih modela koji se dodaju u scenu, kao i različitim drugim faktorima (recimo dodavanje vozila koja se kreću i slično). Sama izrada (renderiranje) uveliko zavisi od trajanja same animacije (broja frame-ova koje je potrebno izrendovati) i njihove složenosti.

Udahnite život svojim idejama!

Kako možete biti sigurni jeste li odabrali kvalitetan studio za izradu 3d vizualizacija i 3d animacija? Koji su kriterijumi?

Fotorealizam. Fotorealistična 3d vizualizacija jako je važan pokazatelj kvaliteta i stručnosti 3d studija. Ipak, iako je fotorealizam vrhunac u izradi 3d vizualizacija, takav nivo kvaliteta nije potreban baš svakom projektu.  Kad gledate filmove, Vi ne razmišljate o tome da su efekti rađeni u 3d tehnici.

Kad gledate kataloge sa kuhinjama i nameštajem Vi ne primjećujete da gledate isključivo 3d modele. Pravi 3d je onaj koji je potpuno realan, prirodan i stopljen sa okolinom.
Birajte isključivo onaj studio koji može isporučiti takav nivo kvaliteta!

Zašto je bitno odabrati specijalizovani studio za izradu 3d vizualizacija i 3d animacija?

Interijer nikad nije „samo interijer“. Nezavisno o kakvom se projektu radilo, vrhunski projekti uvek sadrže elemente iz raznih područja. Da bi se dobili vrhunski 3d renderi (3d slike) potrebno im je udahnuti život tako da se prikažu vozila, ljudi i okolina, u slučaju interijera trebaju da se prikažu slike po zidovima, knjige na policama, namještaj i realna rasveta.

Da bi se prikazali arhitektonski objekti, nije dovoljno staviti 3d model objekta na belu ili plavu pozadinu, potrebno je prikazati nebo, sunce, drveće i okolinu. Ako gradite hotel, neka se na 3d slikama vidi realna voda u bazenima, neka se u restoranima vidi vatra u kaminu, neka se zavesa pomiče sa vetrom.

To su stvari koje su bitne. Stvari koje u praksi znače prolazak na tenderu, prodaju stana pre nego što je izgrađen, isticanje među konkurencijom.

Reklamni filmovi

Reklamni ili korporativni filmovi spadaju u dužu video formu. Isključivo se koriste za detaljniju prezentaciju firme, proizvoda ili usluge pred budućim kupcima, u okviru sajamskih nastupa, televizijskih emisija i sl. Trajanje je obično od 5 do 30 minuta. Ovo je prilično složena i komleksna forma. Promo filmovi zahtevaju ozbiljnu kreativnu i tehničku pripremu.

Simone Production Studio ima veliko iskustvo u kreiranju promo filmova. Naš produkciono tim raspolaže sa svom potrebnom tehničkom opremom za snimanje na terenu (Camera, Camera crane with commands, ARI Lighting kit with accessories, Video mixers, Ps, Video distibutions,Video noise eliminators, DVD players with preview monitor, itd).

Da bi sadržaj koji želite da predstavite bio atraktivan, veoma je bitno da se na uzbudljiv, dinamičan i kreativan način osmisli scenario, kao i knjiga snimanja, jednom rečju, skoro svaki kadar. Cilj je da se predstavite u što boljem svetlu, da ostavite što superiorniji utisak na buduće klijente, a to ćete postići ako se vešto isprati kreativna nit i poruka koju želite da pošaljete. Tajming kod filma je veoma bitan. Ne treba da bude ni previše dug, ni previše kratak. Treba da bude koncizan i jasan. Treba da obiluje kvalitetnim i šarmatnim kadrovima koji će vašu kompaniju što superiornije predstaviti.

Postprodukcija i montaža svih snimljenih kadrova su veoma bitni, jer finalni rezulatat može puno zavisiti od dobrog montažera. Glas koji će pratiti sliku, je takođe veoma bitan. Ukoliko se bira muški vokal, koriste se duboki baritoni, koji svojom dominacijom u glasu zvučno predstavljaju snagu vaše kompanije, a ukoliko se koriste ženski vokali, onda taj vokal, treba da bude topao i pun poverenja.

TV reklame

Tv reklame spadaju u kraću video formu. Za prenošenje video poruka, one su najviše koriste. Najčešće njihovo trajanje je od 20 do 30 sek. Pre svega, zbog toga što pažnja modernog gledaoca koji je veoma opterećen informacijama veoma opada posle 30 sek.

Postoje i kraće forme, koje traju od 5 sek pa naviše. U poslednje vreme, veoma je prisutna i novost na našim ekranima, tkz. Block Bumper. To je video spot, trajanja do 5 sek, koji se pojavljuje na pola ekrana, na početku i na kraju reklamnog bloka.

Tv reklama, poseduje najveću moć kada je u pitanju masovno oglašavanje. Senzibilitet klijenata se menja, shodno godišnjem dobu, trendu i sezonskim kampanjama. Pogledajmo, ko se danas, najviše reklamira? To su velike korporacije (banke, prehrambeni lanci, kafe, mineralne vode, piva, kozmetika itd.) Njihovo tržište je globalno i oni raspolažu sa ogromnim budžetima, koje treba da potroše na emitovanje reklamnih spotova. Pre svega, jer je neko odavno shvatio moć televizije. U lokalu, video reklame su izgubile na značaju, kao i gledanost lokalnih televizija. Većina tv –auditorijuma u Srbiji se vezuje za nekoliko nacionalnih kanala.

Cena emitovanja je poprilično visoka, što u startu odbija mala i srednja preduzeća, zato treba pokazati veliku hrabrosti veoma ozbiljnu strategiju, kada se krene u tv kampanju. Ukoliko, neko srednje preduzeće želi da izbaci neki Novi proizvod na tržište koji ima masovnu upotrebu (novi keks, nova kisela voda, novi preparat za mršavnjenje itd). televizija je jedino mesto gde će milioni gledalaca čuti za vaš proizvod. A u današnje vreme, to je jedini način da se pozicionirate na tržištu. Naravno, morati naću način finansiranja i morati biti veoma obazrivi. Pre svega sa izborom tima koji će vašu poruku osmisliti i pretvoriti u efektnu video poruku.

Simone Production Studio, je shodno situaciji u kojoj se svi zajedno nalazimo, pronašao način da opsluži sve klijente, koji žele kvalitetnu i kreativnu uslugu sa ograničenim budžetom. Mi pratimo naše klijente, savetujemo ih i podržavamo ih na njihovom putu ka uspehu. Jedini uslov je korektna saradnja. Kada nas budete kontaktirali, budite iskreni i ne pokušavajte da kalkulišete, jer ćete tako odmoći i sebi i nama.

Kreativa

Pored konkretnih produkcionih usluga koje pružamo, kao što su pre svega audio i video produkcija, Studio Simone pruža I uslugu Kreative. Za klijente koji nemaju već definisan kreativni pravac, vizualni I verbalni brand, naš kreativni tim kreira predloge kampanje u obliku scenarija za izradu radio spotova, tv reklama, promo filmova I sl. U zajedničkoj komunikaciji sa vama pozicioniramo vašu uslugu, proizvod ili brand na tržište.

Puno puteva vodi do Rima, ali je samo jedan pravi… tako je I sa kreativnim putevima I taktikama. Pre nego što odlučimo koja će od tih taktika najbolje služiti vašem brendu, sarađivaćemo sa vama na definisanju vaše marketinške strategije, kako bismo formirali jasnu viziju vašeg brenda i poslovnih ciljeva.

Zatim ćemo odabrati tim saradnika koji će tu ideju realizovati na osnovu vašeg izbora scenarija, vašeg budžeta i načina na koji će vam video sadržaj najbolje služiti.

Dok se ideja ne realizuje I ne vidimo je na malim ekranima ili čujemo na radio aparatima – naš tim je zamišlja, kreira, snima, usavršava i čini da deluje najefikasnije za vaš brend. Bez obzira koji put izaberete, osnova je vaš brend.

Unesite snagu u svoj marketinški nastup i izaberite iskusnog partnera koji će vam pomoći da predstavite svoj brand u što boljem svetlu.

Potrebna vam je igrana tv reklama, promo film, 3d animirani video ili visoko kvalitetna 3d animirana tv reklama?

Iskustvo od preko 16 godina u svetu video produkcije